Aktuellt

 

Coworking – ett slags samarbete

Jag sitter och tittar ut över det mulna höstvädret och höstfärgerna som rör sig i takt med vinden.
Imorse när jag var ute och tog morgonpromenaden med hunden i skogen så regnade det mer eller mindre stillsamt utan något påfallande ackompanjemang från vinden. På väg till jobbet sken solen strålande. Mycket höstväder under en och samma dag hittills.

Det är gott att sitta och jobba inne när vinden viner runt knuten. Jag drar mig till minnes en period för några år sedan då jag hade kontoret hemma. Visst var det mysigt att sitta vid köksbordet med laptopen framför mig och pärmar utströdda över hela bordet, med en brasa sprakande i bakgrunden och känna lugnet av att ha sig själv som enda arbetssällskap. Men den perioden gick över tämligen fort då jag istället började sakna att få ”gå till jobbet”, och inte minst att få komma hem från jobbet. Gränserna blev otydliga… och framförallt så blev det lite enahanda att bara hänga med sig själv.

Nu i oktober så är vi runt åtta personer som befinner oss mer eller mindre heltid på Kontoret Visby, lägg då till dagshyresgäster och externa konferensrumsgäster som bidrar till ytterligare liv och rörelse. Att dela sin arbetsdag med andra personer har helt klart sitt värde.

Att ”samarbeta” med andra personer, där alla är representanter för sin egen verksamhet här spännande och skapar dynamik – och möjligheten att hitta samarbeten för framtiden.

Jag bifogar en artikel från Harvard Business Review som mer ingående tar upp fördelarna med coworking.

Läs artikeln här.

Nästa gång tänker jag berätta lite mer om hur inredning påverkar vår kreativitet när vi arbetar.

Vi hörs om ett par veckor!

Hälsningar Kontorschefen

Kontoret vid Österport erbjuder