Aktuellt

 

Hur kontorshotell kan bidra till mer motivation och mindre stress…

Innan covid-19 satte så många livs- och arbetsmönster ur spel så såg många arbetsplatser likadana ut, framförallt när det kommer till kontor. Man gick till sitt kontor, utförde sitt värv och gick hem vid arbetsdagens slut.

en, efter pandemins slut har budskapen man fått via media sett ut som att till viss del så har man längtat efter och uppskattat att få gå tillbaka till hur det såg ut innan covid.

Men, en del organisationer har också påtalat att det funnits problem med att få tillbaka sina medarbetar till stadigvarande tjänst på kontorsplats som tidigare. Och detta har så klart gjort forskare nyfikna på fenomenet. Vilket är spännande för alla oss som arbetar på kontor.

Vad är det som gör att vi vill gå till kontoret kontra inte gå till kontoret?

Jag tror att svaret på det stavas S T R E S S. Det är många som jobbat som hemma under pandemin. För att sen få erbjudande om att gå tillbaka till kontorstjänst. Detta har inte odelat upplevts som positivt. De har förmodligen upptäckt de fördelar som de flesta egenföretagare upptäckt. Det vill säga friheten över att disponera över sin egen tid.

I en artikel från SvD, handlar om att rekordmånga svenskar är sjukskrivna för stress och där entreprenörer sticker ut då de inte bränner ut sig trots intensivt fokus på arbetet. Och där den stora skillnaden ligger i motivation kontra stress. ”Många anställda fokuserar på stressen i sitt arbete medan entreprenörer är mer fokuserade på motivation”. Motivation trumfar stress. Och slutklämmen på artikeln lyder ”…arbetsgivare kan ge sina anställda mer autonomi och skapa personliga projekt som gör jobbet roligare och mer givande”.

Vi har uppmärksammat denna trend då efterfrågan ökat med att hyra en arbetsplats deltid. Dvs några dagar/vecka eller varannan vecka, eller annan lösning, ökar alltmer. Och anledningen låter i stort sett likadan, man vill förfoga mer över sin egen tid. En del dagar är det skönt att gå till jobbet, andra dagar villhöver man sitta hemma och jobba.

Nyfiken på att testa? Hör av dig!

https://www.svd.se/a/kEKe2X/professor-darfor-blir-inte-entreprenorer-utbranda

 

 

 

Kontoret vid Österport erbjuder